Toamna tarzie

Toamna tarzie
Ma uit la cer si cerul plange
Cu lacrimi de Toamna tarzie
E semn de bogatie
Ma uit la cer si sus tot mai sus
Se-nalta in sir cocorii
Se duc spre alte zari si soarele-a-apus
Si miroase a gutui si-a must dulce amarui
Si ceasul bate rar,pendula din perete
Mi-aduce brusc aminte
Ca tineretea trece.

Comentarii

Carmen T a spus…
A plouat mult si dintr-o data vara a disparut brusc ,asa cum a venit,ma gandesc sa-mi tricotez repede ciorapii de iarna,sa scot suba la aerisit,afurisita fie ploaia care rapaie in geamurile mele,...am devenit melancolica si infrigurata ma strecor in asternuturile reci de asta data,..! Si ce caldura era ieri,alaltaieri,hmmmmmm ..!
Georgeta Nedelcu a spus…
Fiecare anotimp vine cu frumusetea lui. Bucura-te de orice clipa, caci clipa nu se mai intoarce! Dimineata cind am deschis ochii, linia orizontului aparea ca un cerc stacojiu si, privind in departare, aveai impresia ca zarile au luat foc. Ai simtit vreodata cum te rupi de realitatea cotidiana si evadezi intr-o lume aflata departe de casa, departe de agonia care, parca te face partas la nebunia societatii de astazi? La adapostul diminetii am consemnat prin mesajul primit pe messenger, ca tu, prietena mea, nu ma uiti niciodata. Intersectii memorabile dintr-un trecut ireversibil. Ultima data ne-am intilnit la Herastrau, cu prietenii de pe neogen. Uitindu-ma in urma, privirea mea se afla undeva, la orizont, dincolo de infinitul vremii. Te urmaream cu privirea cum pasesti elegant, alaturi de alte prietene ale noastre, povestind vrute si nevrute. Inalta si eleganta, despicai in doua - indiferenta celor care treceau pe linga noi - ca o brazda adinca lasata pe ogor. Sunt amintiri placute pe care le savurez in linistea din camera, de multe ori.
Exista limite si timpul este una dintre ele, dar poti sa-l privesti ca si cind ar lucra in favoarea ta. Uneori, timpul este cel care iti aduce o sansa, iti deschide noi usi, sau care te ajuta sa treci peste situatii dificile din drumul tau.
Eu iti doresc sa ai parte in viata numai de bucurii si multa sanatate! Georgeta Nedelcu - Craiova.

Postări populare de pe acest blog

Tenebre

Ce poti face din 750 gr.ceafa cu os?